Mikä on 360 Palvelukartta?
 

360 Palvelukartta toimii alueesi virtuaalisena käyntikorttina.

360 Palvelukartta on interaktiivinen ja visuaalinen tapa tutustua seudun paikallisiin yrityksiin, tapahtumiin ja maisemiin. 360 Palvelukartta koostuu useista dronella kuvatuista ilmakuvista, joiden välillä pystyt liikkumaan saumattomasti. Kuviin on lisätty eri värisiä infopalloja kyseisen toimijan kohdalle. Punaiset pallot ovat yrityksiä, oranssit ovat tapahtumia ja nähtävyyksiä ja sinisellä pallolla siirryt yrityksen lähiympäristön kuvaan. Punaisista ja oransseista palloista avautuu infokortti, josta löytyy yrityksen tietoja, mm. logo, linkityksiä yrityksen nettisivulle ja someen ja sijainti Google Mapsissa. 

Kartasta löydät sivuvalikon kautta kaikki mukana olevat toimijat, listattuna toimialoittain. 360 Palvelukartan kuvat on otettu eri vuodenaikoina, joten pystyt muuttamaan vuodenaikaa painikkeista.

Voit esitellä paikkakuntaasi ja sen palveluja mieleenpainuvasti etäkokouksissa, messuilla, tapahtumissa tai yritysvierailuissa. 360 paIveIukarttaIinkki on helppo jakaa esimerkiksi sähköpostissa tai sosiaalisessa mediassa.

Mobiilissa ja VR -laseilla

360 Palvelukartta toimii niin tietokoneilla kuin mobiiliympäristössä ja VR-laseilla. Puhelimessa 360 Palvelukartta kulkee kätevästi mukana ja ominaisuudet toimivat hyvin, koska mobiilikäytettävyyteen on panostettu. VR-laseilla taas luot paikkakuntaasi tutustumisesta elämyksen joka jää mieleen, mitä voit hyödyntää esimerkiksi messuilla tai paikkakuntasi infopisteellä.

Missä tätä voi käyttää?

360 Palvelukartan hyödyntämistapoja on monia. Mukana olevat toimijat voivat hyödyntää 360 Palvelukarttaa omassa markkinoinnissaan. Kunnan tai kaupungin esittelyssä 360 Palvelukartta on erinomainen, samalla lisätään maakunnallista näkyvyyttä. Samalla kun esittelyssä on kunnan tai kaupungin maisemat, pystyvät ihmiset huomaamaan alueen elinvoimaisuuden.

Mukana olevat toimijat voivat lisätä 360 Palvelukartan omille nettisivuilleen, ja sen voi linkittää niin, että se avautuessaan ohjaa suoraan yrityksen sijaintiin. Palvelukartasta on kätevää jakaa kuva sekä oman yrityksen sijainti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai sähköpostin allekirjoituksessa.

360 Palvelukartta tuo lisäetua messukäytössä, kun esitellään kuntaa tai kaupunkia käyttämällä VR-laseja, jotka on yhdistetty näyttöön. Tämä innovatiivinen lähestymistapa mahdollistaa osallistujille interaktiivisen ja informatiivisen kokemuksen, tuoden esiin alueen kauneutta, yritysten sijainteja ja muita merkittäviä kohteita.

Palvelukartan kuvien laatu on niin hyvä, että sen voi esittää isollakin teatterikankaalla laadun kärsimättä.

Jos sinulla on jokin yritys, tapahtuma tai nähtävyys jonka haluaisit olemassa olevalle 360 Palvelukartalle, jätä yhteystiedot ja olemme sinuun yhteydessä.

 

 

360 Palvelukarttojen historiaa

Ilomantsiin 360 Palvelukarttaa lähdetiin pilotoimaan jo vuonna 2018. Virallisesti se tuli Ilomantsissa käyttöön vuonna 2020.
Vuodesta 2022 alkaen Ilomantsin 360 Palvelukarttaa ja sen kautta Ilomantsia on päästy esittelemään messuilla. 

Nurmeksessa 360 Palvelukartta tuli käyttöön vuonna 2020. Palvelukarttaa lähdettiin tekemään yhdessä Yrittäjäyhdistyksen kanssa. Toiveena oli päästä esittelemään Nurmesta ja Valtimoa messuilla mutta koronapandemia laittoi messut paussille useaksi vuodeksi. Kun messuille taas ollaan päästy vuonna 2023 alkaen, ovat 360 Palvelukartan näyttävät kuvat kiinnittäneet kiitettävästi huomiota kauniiseen kaupunkiin.

Lieksan 360 Palvelukartan suunnittelu aloitettiin 2022 ja se lanseerattiin heinäkuussa 2023. Heinäveden 360 Palvelukartta julkaistiin tammikuussa 2024.

Tutustu 360 Palvelukarttoihin